Lavatanssit

Lavatanssi on suomalainen tapa viihtyä ja harrastaa sosiaalista kanssakäymistä. Lisäksi siitä on muodostunut harrastajilleen hyvä liikuntamuoto. Tunneilla opettelemme perinteisiä suomalaisia lavatansseja kuten valssia, foksia, tangoa, humppaa eri muodoissaan, hidasta valssia, cha chata, boleroa, rumbaa, fuskua ja muita kurssilaisten haluamia lajeja. Tarkoituksena on kuitenkin, että lajeja ei olisi kovin monta, vaan että oppisimme opettelemamme lajit paremmin.
Tunnilla tanssitaan pääsääntöisesti oman parin kanssa.
Tanssitunnille vaatetukseksi soveltuu kevyt liikuntaan sopiva asu sekä sisäliikunta- tai tanssikengät. Kenkien tulee olla puhtaat, eikä niistä saa jäädä lattiaan jälkiä. 

Alkeistunnit 
Kurssit alkaa ihan alusta.  Ei tarvita aikaisempaa kokemusta tansseista.

Jatkotunnit
Opetus on suoraa jatkoa alkeille eli askeleet ja muutaman kuvion osaaville. Tanssissa edetään vaihe vaiheelta välillä yksin ja välillä parin kanssa harjoitellen. Vientiä ja seuraamista kehitetään edelleen toimivammaksi. Musiikkikappaleissa on jo tempon vaihteluita, jotta totutaan tekemään liikkeitä hitaammin tai nopeammin, musiikin nopeuden mukaan. Tavoitteena on antaa lisää työkaluja luovaan tanssiliikuntaan. Tunneilla pyritään teknisesti hyvään lajityypilliseen askellukseen, tanssiasentoon ja vartalonkäyttöön. Vähitellen lisätään kuviomateriaalia ja pidetään hauskaa! 

Sali: Repo
Ohjaajat: Pentti Heiskari (040-9344415)

Pentti hurahti lavatansseihin 1990-luvun lopulla. Vuosien varrella hän on käynyt useiden ohjaajien kursseilla ja innostus johti myös kilpailemaan 2000-luvun alussa. Plakkarissa on kymmeniä suomenmestaruuksia eri lajeissa.  Oman innostuksensa, oppinsa ja tanssin ilon hän haluaa jakaa muillekin. Oppeja on jaettu jo 10 vuoden ajan Kemissä, Tervolassa, Pellossa ja nyt Rovaniemellä Revontulitanssijoissa.