Break dance

Break dance juontaa juurensa 1960 -luvun New Yorkiin. Lajiin kuuluvat tanssilliset toprockit, footworkit, erilaiset freezit sekä Power -liikkeet. Laji on saanut vaikutteita voimistelu ja itsepuolustus lajeista. Osa lajille tyypillisistä liikkeistä vaativat pitkäjänteistäkin harjoittelua. Tunnilla lähdetään liikkeelle perusteista ja yhdistellään liikkeitä tanssillisempaan muotoon. Break dance -tunnilla vain mielikuvitus on rajana sillä liikkeistä toiseen siirtyminen ja niiden yhdistely on tanssijan käsissä. Lajille tyypillinen musiikki on energiaa nostattava.

Break dance dates back to 1960s New York. The dance includes toprocks, footworks, various freezes and Power movements. It is influenced by gymnastics and martial art. Some of the movements require even long-term training. The lesson starts with the basics and combines the movements into a more danceable form. In a break dance class, only the imagination is the limit, as the transition from one movement to another and their combination is in the hands of the dancer. The music typical of the break dance needs to be energized.

Ohjaaja: Jane Suvanto (045 314 9523)


Olen Jane Suvanto ja valmistun pian Oulun Ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi. Show,- jazz,- ja nykytanssi ovat päälajejani, sekä lisäksi opetan myös uutuutena Street -puolen tunteja kuten Voguingia ja Break dancea.
Olen Helsingistä kotoisin ja tanssin parissa olen saanut matkustaa Los Angelesiin ja päässyt tutustumaan alueen tanssikulttuuriin. Kaksi viimeisintä vuotta opintoni ovat vieneet minut Espanjaan, viimeisimpänä Barcelonaan.

Nautin eri kielistä ja ympäristöistä, josta saan inspiraatiota opetukseeni. Tuntini ovat energisiä ja kannustan oppilaitani heittäytymään täysillä. Tanssinopintojen ohessa minulla on lisäksi FAF Finland International Personal trainer -koulutus.

Tervetuloa tanssimaan kanssani!