Baila on tanssillinen liikuntamuoto, jonka perusajatuksena on tuoda ihmiset lähemmäksi latinalais-amerikkalaista musiikkia ja tanssia sekä latinalais-amerikkalaista kulttuuria yleensä. Bailan tarkoituksena on poistaa musiikillisesta liikunnasta siihen helposti kohdistuvia suorituspaineita. Bailassa ei vaadita tanssitekniikan osaamista eikä paria, vaan tärkeämpää on ilmapiiri, jossa liikkuja nauttii oman vartalon käytöstä ja kokee oppimisen ja onnistumisen riemua!

Baila-tunneilla käydään läpi latinalaistansseja, kuten samba, cha-cha, salsa, merenque, mambo, cumbia, bachata, rumba, paso doble, reggaeton, tango, pilon ja jive. Baila sopii kaikille ikään, kuntoon, taitoon tai sukupuoleen katsomatta.  

Revontulitanssijoilla on kolme eri baila ryhmää:

 • Baila dance
  Perustekniikkakurssi, jossa opitaan eri latinalaistanssien tyypillisimmät tunnuspiirteet sekä rytmiikkaa. Sopii aloittaville sekä harrastaneille.

  Learn the basics of various latin dance styles and rhythms. No partner needed. This class is for beginners and for anyone who wants to refresh their skills.

 • Baila coreo
  Tunnilla opitaan haasteellisempia koreografioita sekä perehdytään tarkemmin tanssien rytmiikkaan. Joka tunnilla eri tanssilaji.

  Suitable for anyone who knows the basics of latin dance steps. You will learn more complicated and more challenging choreographies in these classes. Also the rhythm of the dance gets more attention. Aimed at advanced dancers and for those who want to improve their dancing.

 • Baila Power
  Kurssi on tarkoitettu edistyneille, jotka ovat jo pidempään harrastaneet latinalaistansseja. Kuviot rakentuvat tunti tunnilta ja etenevät kauden aikana.

  For advanced dancers who have attended latin dance classes before. The choreographies are built along the season.

Ohjaaja:
Pasi Tapio (040 7221 491, yhteydenotot mielellään tekstarilla)
Revontulitanssijoiden kilpatanssikurssien sekä bailan ohjauksesta vastaa Pasi Tapio. Hän aloitti oman kilpatanssiharrastuksensa vuonna 1989, ja kilpailu-uransa jälkeen siirtyi opetushommiin. Nyt hänellä on ohjausta takana kaiken kaikkiaan 25 vuotta lasten, junioreiden, nuorison, aikuisten ja senioreiden parissa.

Pasi on suorittanut tanssinopettajien ammattilaistutkinnon kiitettävällä arvosanalla vuonna 2007. Hän on opiskellut amatööri- ja ammattilaisuran aikana Suomen, Hollannin ja Englannin huippuopettajien johdolla.

Pasi on tuonut Rovaniemelle Bailatinon vuonna 2000, joka tuolloin oli ensimmäinen tunti lajissaan Rovaniemellä.